NEBAVÍ VÁS VAŠE PRÁCE? TAK JI NEDĚLEJTE!

Dnes ráno, když jsem přemýšlel o tom, co napsat, nechal jsem se inspirovat chlapíkem, který přišel do našich nových kanceláří zprovoznit telefonní linky. Tak naštvanýho chlapa jsem v 8:00 ráno už dlouho neviděl.

Jako fakt nevím, co se mu přihodilo, ale myslím, že to byl obecně život. Jeho úkolem bylo zprovoznit telefonní linky, abychom mohli komunikovat mezi sebou. To, že jsme na něj čekali 14 dní je věc druhá.

Všechno byl problém

Všechno bylo špatně, nic z toho, co jsme chtěli, se nedalo udělat. Jeho vztek vyvrcholil v momentě, kdy si myslel, že na nás vyzrál. „Zadání bylo zprovoznit zásuvky, ne tahat kabely!!!

Máte tady stlačovací kleště na kabely a kostičky?“ Zeptal se v domění, že řeknu ne, celá dnešní akce pro něj končí a on půjde prudit někoho jiného.

Věřím, že tato finta mu funguje úplně všude. Kdo by měl běžně v realitní kanceláři stlačovací kleště a ukončovací kostičky na telefonní kabely? Nikdo.

Kromě nás. 🙂

Uvolni se kámo

V momentě, kdy z něj přestal vycházet dým a trochu se uklidnil, protože tohle fakt nečekal, nabídl jsem mu panáka a pivo, abych si ho získal na svoji stranu. S díky odmítl a já jsem poprvé na jeho tváři viděl náznak úsměvu.

Dostal vodu a sušenky, udělali jsme mu kávu, přinesl jsem mu ty kleště a koncové kostičky a pán se pustil do práce. Od té doby jsme sice nebyli úplně nejvíc nejlepší kámoši, ale už se začal chovat progresivně. Začal o své práci a našich potřebách uvažovat z jiného úhlu pohledu. Věci se konečně začaly dít!

Nebaví vás vaše práce? Tak ji nedělejte. Michal Souček QARA
Nebaví vás vaše práce? Tak ji nedělejte.

A v té souvislosti mi došlo pár věcí

  • Když budu přetížený, budu se chovat přesně tak, jako on. Budu protivný na svoje klienty a na své okolí a nikdo mě nebude mít rád. 🙁
  • Budu mít úplně ucpanou hlavu a můj mozek nebude absolutně fungovat tak, jak by bylo potřeba, abych cokoliv smysluplného vytvořil.
  • To tak je, když je mozek přetížený, nebo ve stresu. Kreativita a myšlenky nepřicházejí. Musím tedy lépe plánovat a nebrat si toho tolik, abych to nemohl zvládnout.
  • Když budu dělat to, co mě nebaví, jakou kvalitu bude mít můj život? Strašnou. Prací já osobně trávím minimálně 10 hodin denně. Skoro půlku života bych měl tak zkaženou. A to fakt nechci. Naštěstí si přece sám můžu svobodně vybrat, co budu dělat. Nebo ne? Jasně, že jo!
  • No a pak představa, že si takovou náladu, jakou ten chlapík měl, přinesu domu k rodině, a přenesu na ně všechno to negativní, co ve mně ten celý den bobtná? Jak to může dopadnout? No bude to stát i doma za prd. A to taky nechci.

Dělejte, co vás baví

A co z toho vyplývá? Nic složitého. Dělám to, co mě baví a doporučuju to každému, koho potkám. Kdybych musel volat studené kontakty, nebavilo by mě to. Byl bych otrávený, protože mě každý člověk, se kterým mluvím, pošle do háje.

Proto jsem si vybral způsob práce, který ke mně moje zákazníky přitahuje a práce je pro mě radostí. Jasně, že se najdou dny, kdy se nedaří, ale to k tomu patří. Rozhodně ale vstávám z postele, třeba i v 5:30 ráno, a mám radost z nového dne. A o to tu přece jde.

Mějte se hezky, přeju vám, abyste měli vyšší příjmy a nižší náklady. Michal

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?