Není videoprohlídka, jako videoprohlídka

Video je i v realitách trendem poslední doby. A bude hůř. :) Dá se dělat dobře, ale i méně dobře. Společně se teď podíváme na funkční videoprohlídky z hlediska zkušeností, které jsem získal měřením sledovanosti mých videí a tvrdých dat. Dozvíte se, co funguje, a kdy je video ploché a nefunkční.

Jak jste na tom s videem? Objevili jste už jeho kouzlo? Že ne? A měli byste? To si pište, že ano. Proč?

Tady je 5 důvodů, které mě zrovna teď napadají.

  • Vytváříte pro sebe a vašeho zákazníka další marketingový obsah, který vám pomáhá budovat váš “brand“.
  • Zaplníte tak svoje sociální sítě, takže správnou, nenucenou formou, šíříte přirozený odkaz o tom, co děláte. A že to děláte kvalitně.
  • Vytváříte trvalou hodnotu, obsah, který můžete s různou aplikací využívat několikrát po sobě a vždy bude skvěle fungovat.
  • Obsah, který za vás pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 a čtvrt dne v roce.:)
  • A v neposlední řadě budete i v dnešní době ještě o krok před vašimi kolegy na trhu!

Ale s videi to není jen tak. Dají se natočit dobře a dají se natočit méně dobře. Všechno na světě má svá pravidla a u videa to není jinak. Tady máte pár základních doporučení, jak na video.

Video by měl točit profesionál.

Proč? Protože kvalita zpracování je pak několikanásobně lepší a bude vám dělat mnohem větší reklamu, než když vyprodukujete něco, co tu kvalitu nemá. Profesionál nejen, že má potřebné vybavení, ale umí pracovat s postprodukcí, a to ne každý makléř zvládne. Ano, existují výjimky mezi makléři (Michal Hrubý nebo Zdeněk Fibrich), ale tito výjimeční profíci, jak známo, potvrzují pravidlo.

Podívejte se na moje „selfmade“ video:

Jo jsem to já – hubenej, ale jinak video je otřesný. :))) A jestli jste u těch skoro 4 minut neusnuli, tak se podívejte na nejsledovanější a nejúspěšnější video, které mi vydělalo i nejvíc peněz:

Je tam vidět určitý rozdíl co myslíte? 🙂 A kromě toho pocitu, že to profesionálně zpracované je prostě mnohem lepší, než to moje, se to dá strašně dobře změřit právě díky Analytice v You Tube.
Vylezte ven před tu kameru SAKRA! 🙂

“Jo, je to divnej pocit.” Alespoň napoprvé. I napodruhé. Dobře, tak desetkrát se nebudete cítit úplně fajn, ale jsou i makléři, kterým to nevadí. Ale díky tomu, že tam budete vidět, budujete svoji značku a zvyšujete důvěryhodnost svojí i prezentované nemovitosti. A jak víme, první dojem, kdy vás uvidí zájemce o koupi nebo potenciální klient, je nejdůležitější.

A před tou kamerou je potřeba i něco říct! 🙂

A nejen to, určitě je dobré se představit. Představte sebe, člověka, ne realitní kancelář. Video, které si platíte, má dělat reklamu vám, proto je důležité říct, kdo jste, co děláte, a co ve videu prezentujete. No a navíc to významně snižuje “bounce a exit rate”, neboli díky tomu udržíte pozornost vašich diváků u videa výrazně déle.

Průměrný odchod většiny diváků na You Tube v dnešním rychlém světě se totiž pohybuje mezi 10 a 20 vteřinou. To odchází cca 80% lidí. Takže pokud chcete, aby tam vydrželi třeba až 70 % z délky videa, natočte mluvené slovo, neboli “voiceover”, do celého videa.

Má to neuvěřitelně pozitivní dopad na snížení “bounce i exit rate”. Jo a samozřejmě je dobré, když je ten text plný pozitivních emocí, ne popis toho, co divák vidí na videu. Emoce, emoce, emoce. Nebo vtip, ten funguje také skvěle. Perfektně s ním umí pracovat ve svých videích třeba Radek Pavlíček.

Titulky.

Je to trend a trend nezastavíš. Toto video – jsem spustil nejdříve bez titulků:

Samo o sobě mi nepřijde špatné. Líbilo se. Na Facebooku mělo organicky přes 5500 shlédnutí. Na You Tube bylo ale v Analytice vidět, že průměrný zhlédnutý procentní podíl byl jen kolem 40 %, a to je v rámci mých videí podprůměrný výsledek. Po vložení titulků se průměrný zhlédnutý procentní podíl zvýšil na 60%, kde je i dnes.

Možná si myslíte, že je to zbytečné. Ale pokud přinášíte dobrý a kvalitní online obsah, tak Google, You Tube i všechny sociální sítě se k vám pak chovají mnohem víc kamarádsky. Zobrazí váš obsah více potenciálním zákazníkům. Škáluje vám to online dosah. A to je to, co chcete. Takže titulky ano!!!

“Mluvte, jak vám zobák narost.” 🙂

Zjistil jsem, že když používám cizí, odborné, převelice spisovné výrazy a vlastně se chovám, jakože to nejsem já, zabiju tím emoce, diváci to vytuší a “bounce a exit rate” letí rakeťácky vzhůru. Proto ve videích mluvím přirozeně. Jak mi to do “tý huby” přijde. Ale každý si najde svůj styl, který je mu přirozený. Vy si najděte ten svůj tak, abyste s ním byli spokojení. Autenticita je to, co je důležité úplně ve všem, co děláte.

Co na závěr?

Je mnoho dalších přínosných argumentů a rad, které vám k videu mohu říct nebo napsat. Ale do článku se to nevejde. Už tak je to dlouhé až moc.

Pokud byste ale chtěli zjistit víc, přihlaste se tady na můj seminář do Prahy nebo do Olomouce. Celý seminář je o marketingu a podnikání v realitách a jeden blok je věnovaný i videu. Toho obsahu, který vás bude zajímat, je tam ale mnohem víc. Nevěříte? Mrkněte na reference makléřů, kteří už tam byli.

A mějte se krásně. Začíná jaro, bude to nejhezčí počasí, to budou videa, hurá.:) Michal

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?