Chcete uspět v realitách? Vystupte z DAVU!

"Jdeme-li s DAVEM, dojdeme maximálně tam, kam šel ten DAV. Pokud ale umíme DAV opustit, dostaneme se na místa, kde nikdo nikdy nebyl." Albert Einstein

Aby podnikatel, tedy makléř, uspěl, musí v mnohých ohledech vystoupit daleko za hranice své komfortní zóny. Musí vystoupit z DAVU a neschovávat se v jeho útrobách. DAV jej většinou zavleče na místa, která jsou vhodná pro DAV, ne pro jednotlivce, ne pro vás.

Většinou citátem nezačínám. Když ale tento, od Alberta Einsteina, přesně vystihuje to, co mám na mysli. Ač to na první pohled vůbec nevypadá, má to souvislost s realitními makléři.

Proč se většině realitních makléřů nedaří lépe? Právě proto, že většina z nich není schopna vystoupit z DAVU a zůstává jeho součástí. Proto také většina makléřů dosahuje podobných výsledků, jako ti ostatní. A ty výsledky jsou většinou velmi neuspokojivé.

Být realitním makléřem je tvrdá podnikatelská kategorie a není to ani zdaleka tak růžové, jak tvrdí DAV.

DAV je systém našeho realitního trhu, který je orientovaný pouze na kvantitu. DAV jsou všechny realitní značky, které lákají na vysoké pravidelné výdělky, luxusní „firemní vozy”, které vlastně vůbec nejsou firemními vozy nebo na motivační zahraniční dovolené, na které jede pár vyvolených a zaplatí je úplně všichni makléři.

DAV je subjekt, který slibuje, který si bere, ale do systému ani do makléře nic moc nevrací. DAV už neříká, že je potřeba velmi tvrdě makat, a že všechny tyto benefity nejsou zadarmo. Kdo je asi platí?

Když jste totiž součástí DAVU, máte obrovské náklady, musíte dodržovat spoustu nesmyslných pravidel, aby nad vámi měl DAV kontrolu a hlavně nesmíte moc vybočovat ze zaběhnutého rámce.

To si ale úplně odporuje s kategorií, která se nazývá PODNIKÁNÍ. Každý podnikatel by měl zvyšovat své výdělky úměrně s dosaženými úspěchy a měl by optimalizovat náklady, aby se nůžky rozevíraly tím správným směrem. A pokud mám někomu dávat 40 nebo 50 procent ze svých výdělků, musí si to sakra zasloužit.

Pokud chcete z osmi pracovních hodin pracovat polovinu pro DAV (což je stejné, jako odevzdat polovinu výdělku), musíte k tomu mít sakra dobrý podnikatelský důvod a buďte rádi, jestli jej máte.

Já jen doporučuju, začít lépe počítat, snižovat náklady, zvyšovat výnosy a výdělky. A hlavně, být sami sebou. Jen tak uspějete ve vašem realitním podnikání.

Děkujeme za sdílení a LIKE. A jestli ještě nemáte dost, tak tady jsou další články.

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?