Bude dobře, až natlučeme makléřům realitní zákon do hlavy?

Makleřina jako vázaná živnost. Proč ne. Bude na to zákon. Proč ne. Střezte se realitní podvodníci a neumětelové, realitní zákon s vámi zamává a vykopne vás tou nejkratší cestou z realitního trhu až někam k Jupiteru. Proč ne. A bude to tak doopravdy? Nebude. Proč ne?

Dobře, pominu-li, že se o realitním zákoně mluví dlouho a možná zbytečně (dlouho), opomíjí se jeden důležitý fakt. Dokud si sami nezameteme před svým vlastním prahem, vůůůbec nic se nezmění. Dokud nebudeme pro zákazníky vytvářet hodnotnou a profesionální práci, vůůůbec nic se nezmění. A pokud to nebude dělat alespoň polovina realitních makléřů, znovu, vůůůbec nic se nezmění.

Žádný certifikát ani odznak, profesní diplom nebo pověření od královny a už vůbec ne zákon, nám nepomůže přesvědčit otráveného klienta, že my jsme ti praví, kteří mu nejen pomohou naplnit jeho potřeby, ale dokonce jeho očekávání předčí. A je to přece tak zásadní a na druhé straně příííšerně jednoduché, udělat něco málo navíc, aby byl spokojený.

Každý den se při procházení nabídek na serverech setkávám s šílenou povrchností, a to je spíše standard než výjimka. Udělat to lékař, rodina se dozví, že pacient zemřel. Ale takhle se my obecně chováme ke svým zákazníkům. A proto nám to vrací. A my se tomu divíme a nadáváme na “bezdebilitky“ a jiné hlouposti, kterým jsme sami dali šanci a prostor nás přerůst.

O dítě pečujeme každý s maximální péčí a láskou. Přemýšlíme o každém jeho kroku. Plánujeme je dlouho dopředu. Mluvíme o přítomnosti i budoucnosti i o tom, co jsme v jeho vývoji mohli udělat lépe. Stanovujeme priority a přizpůsobujeme vše jeho pozitivnímu rozvoji. Máme ohromnou radost, když se mu cokoliv podaří.

Přemýšlejte o tom.

Naše podnikání je také naše dítě. Záleží jen na nás, jestli mu umožníme rozvoj a necháme jej vyrůst. Přemýšlejme a plánujme kroky přítomné i budoucí. Ohlédněme se za každým případem a řekněme si, co jsme mohli udělat lépe. Uvažujme pečlivě o tom, co je pro naše podnikání důležité i nejlepší. To je ta přidaná hodnota, pro kterou si nás zákazníci budou vážit. To je ta přidaná hodnota, kterou sám zákazník nezvládne.

Takže milý zákone, až spatříš světlo světa, věz, že se na Tebe těším. Upínat se k Tobě ale nebudu. Vím, že to vždy bude jen o nás makléřích, aby trh fungoval. Je to jen o energii a odpovědnosti, s jakou ke své práci každý den přistoupíme. Jakmile se podíváme upřímně do zrcadla s vědomím, že nic nešlo udělat líp, pak nám všem bude na tom trhu hej.

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?