Znáte recept na úspěch?

V poslední době se mě někteří obchodníci ptali hlavně na to, proč své produkty nedokáží prodat tak jednoduše, jak tomu bývalo v minulých letech. Proč zažívají horší roky, když dělají pořád všechno stejně dobře jako před lety. Odpověď je možná jednodušší, než se zdá.

Tento problém se netýká pouze živnostníků a malých podnikatelů. Jedná se o obecnou změnu, kdy jsme si prostě přestali všímat toho, co se děje kolem nás.

Podívejte se kolem sebe. Za posledních patnáct let se tolik změnilo celé okolí. Nejen, že okolo nás stojí nové domy, nové silnice, parky, hřiště, nebo supermarkety. Naše životy se změnily. Zrychlily se a už neplatí obecná pravidla pro běžný a hlavně pracovní život jako dřív.

Většinou jsou to velcí hráči na trhu a pár jednotlivců v každém oboru, kteří vyčnívají z řady a jejich zisky rostou závratným tempem. Je to z jednoho prostého důvodu, který si musíme uvědomit i my ostatní. Sledují, co se děje kolem nich. Pochopili, že se mění všechno kolem nás a tím jsme se zákonitě a logicky změnili my, jejich zákazníci.

Změnily se naše zvyklosti, změnily se standardy, celkově se změnilo naše chování a potřeby. A ten, kdo si toho všiml a přizpůsobil své strategie, stal se velmi úspěšným i v nabitém konkurenčním prostředí.

Ostatní si možná zvykli spokojit se s průměrem a raději koukají na to, co dělají ostatní, než aby vystoupili z řady a zapojili svůj vlastní mozek. Myslíme si, že když budeme dělat přesně to, co ostatní, tak to bude stačit.

Pokud vaši kolegové přijdou do práce na devátou, v půl dvanácté jdou na oběd a v půl páté odchází domů, tak věřte, že to zákonitě nemusí být ta cesta k úspěchu jen proto, že to dělá většina lidí.

Když řezník o tři ulice dál otevírá v osm a zavírá v pět a krkovičku prodává za 99 korun, já jako řezník to nemusím udělat stejně, jen proto, že se to tak dělá a lidi jsou na to zvyklí.

Když obchodník s nemovitostmi, nebo finanční, či pojišťovací poradce vidí, jak pracuje 90% jeho kolegů, je přesvědčený, že to musí dělat stejně jako oni.

A to je právě ten omyl

Nejúspěšnější lidé bývají přesně ti, kteří dělají věci jinak. Úspěch nepřijde sám od sebe, úspěch je vždy odměnou za nějaký nápad, myšlenku, vždycky je podložen velkou dřinou a poznáním svých zákazníků. A vždycky se vyznačuje zejména odlišností, nápadem a výjimečností.

Úspěch je vždy riskantní, protože můžete přijít o kolegy i známé (kamarádi, pokud jsou skutečnými kamarády, zůstávají a úspěch vám přejí). Úspěšní nevidí konkurenci ani v obrovsky nabitém konkurenčním prostředí. A to všechno proto, že vidí věci z úplně jiného úhlu pohledu.

Je pro vás lepší dělat to, co ostatní, nebo byste rádi vystřídali všednost a průměr za úspěch?

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?