Výroční zpráva o hospodaření společnosti QARA s.r.o.

Jsme a do budoucna vždy budeme velice otevření ve všech otázkách našeho působení. Transparentně přistupujeme nejen k našim partnerům, realitním makléřům, ale i k jejich zákazníkům. V souladu se zákonem tedy od svého vzniku, na rozdíl od většiny realitních subjektů, zveřejňujeme v obchodním rejstříku výsledky společnosti.  A jako první společnost na realitním trhu budeme naše výsledky pravidelně komunikovat veřejně i včetně komentářů a plánů do budoucna.

Společnost QARA pokračovala i v roce 2017 ve výrazném růstu – tržby se meziročně zvýšily o 119 % na celkových 2.7 mil. Kč. Náklady (výkonová spotřeba) pak meziročně vzrostly pouze o 54 % na 2.6 mil. Kč.

Společnost se tak dostala po letech významných marketingových investic, které financovala z cizích zdrojů do fáze, kdy již tyto náklady pokrývá z vlastních výnosů. Hospodářský výsledek společnosti se tak po ztrátě z předchozího roku dostal do mírně kladného výsledku hospodaření.

Společnost také výrazně navýšila portfolio služeb, které poskytuje spolupracujícím partnerům – realitním makléřům. Toto portfolio služeb obsahuje více než 20 položek (od právních služeb nebo propagačních materiálů po videoprohlídky, profi fotky, grafické práce, homestaging i mnoho dalšího). V této souvislosti byl v roce 2017 vytvořen specializovaný uzavřený webový portál – členská sekce pro partnery (realitní makléře) spolupracující s QARA.

Aktiva společnosti se v roce 2017 meziročně navýšila o 47 % a přiblížila se 1 milionu korun. Závazky společnosti se v roce 2017 navýšily naopak jen mírně, a to o 23 %. Největší nárůst závazků společnosti byl především v roce 2016, v souvislosti s výdaji na online marketingové kampaně. Budoucí kampaně bude společnost financovat výhradně z vlastních zdrojů, zároveň postupně splatí zbývající cizí zdroje.


Společnosti se také podařilo zastavit nárůst pohledávek po splatnosti, především díky zvýšeným nárokům při výběru spolupracujících partnerů – realitních makléřů, tedy zkvalitněním týmu a následně i nasazením efektivnějších mechanizmů vymáhání pohledávek po splatnosti.

Významně se v roce 2017 meziročně navýšil i počet spolupracujících makléřů, a to o 20 (+80 %). Na konci roku spolupracovalo s QARA 45 aktivních realitních makléřů. V prvním čtvrtletí 2018 pak nově zahájilo spolupráci s QARA dalších 7 realitních makléřů. 2 makléři naopak svou spolupráci ukončili. Se společností QARA tedy v tuto chvíli spolupracuje 50 aktivních realitních makléřů.

V roce 2017 také přibyl do týmu QARA nový zaměstnanec – office manager. Ve firemních barvách jezdilo ke konci roku 2017 celkem 7 vozidel a proběhla registrace ochranné známky QARA u Úřadu pro průmyslové vlastnictví.

V roce 2018 plánuje společnost pokračovat ve zvyšování počtu spolupracujících makléřů, zároveň také plánuje vedle stávajících QARA Pointů otevření minimálně jedné nové vlastní pobočky, která bude poskytovat kompletní zázemí ve stejném rozsahu jako pobočka pro Prahu a střední Čechy.

Nadále bude QARA vytvářet vlastní kvalitní vzdělávací program založený na ověřených marketingových a podnikatelských technikách, který bude online i offline k dispozici spolupracujícím realitním makléřům.

Sledujte naše sociální sítě

QARA.TV

Aktuální videa, informace, rady a data. Sledujte QARA TV na YouTube.

sleduj co děláme

Facebook

Aktuální videa, fotky, informace, rady a data. Sledujte náš Facebook.

sleduj co děláme

Instagram

Aktuální videa, fotky, rady a data. Sledujte qara.insta na Instagramu.

nakoukni do Qara

Co kdybychom zůstali v kontaktu?

Zajímá vás info o QARA a chcete vidět obsah, ze kterého byste mohli těžit i Vy?